Mijn droom om een eigen webshop te starten.

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 19:30

Het was al een ontelbaar aantal keren door mijn hoofd gegaan. Hoe fantastisch zou het zijn om een eigen webshop te runnen. Een eigen bedrijf waarin ik verantwoordelijk ben van begin tot eind. Van ideeën tot aan de uitwerking en de verkoop ervan. Een droom die voor mij altijd heel ver weg leek.

Een webshop runnen lijkt natuurlijk heel erg leuk, maar waarin zou ik dan een webshop willen? Wat voor producten zou ik willen verkopen? Ik ben niet iemand die iets wil verkopen wat overal verkrijgbaar is. Uniek zijn dat is iets waar ik van houd, iets wat bij mij past. Iets verkopen met een eigen touch, een eigen stijl. Dat is wat ik wil. Net weer wat anders dan de standaard. Iets waarvan mensen zien dat ik er met veel liefde en plezier mee bezig ben.

Hoe pak je het aan om een webshop op te starten? Vele stappen zijn er nodig waardoor het voor mij altijd ver weg leek. Afgelopen twee jaar ging het met mij persoonlijk niet helemaal lekker. Met als gevolg dat ik ook niet de energie had om echt op onderzoek uit te gaan. Mijn droom bleef nog steeds een droom die nog steeds heel ver weg was.

Het was eind oktober en ik was een dagje op pad met mijn zusje toen we het weer hadden over iets voor mezelf beginnen. Mijn zusje zei toen: "een vriendin van mij heeft een webshop maar ze heeft er te weinig tijd voor". Bij mij ging er meteen een lampje branden en meteen de dag erna stuurde ik haar een privéberichtje met de vraag of ze er voor open stond om de webshop Feestplezier over te nemen en verder voort te zetten. Ik kreeg hier een positieve reactie op terug. Kort erna ben ik samen met mijn man langsgegaan om haar webshop en het online programma te bekijken. Ik werd steeds enthousiaster. Dit is iets voor mij, dit past bij mij en dit is wat ik wil! 

Na een aantal dagen nadenken over o.a. het financiële plaatje besloot ik om ervoor te gaan. De webshop Feestplezier wordt van mij!

Nu denk je misschien een webshop met cadeaupapier en leuke inpakmaterialen dat is toch niet zo bijzonder? Dat klopt, cadeaupapier en inpakmaterialen koop je overal zoals bijvoorbeeld bij de Hema, Xenos en in de supermarkt. Er is alleen wel een degelijk kwaliteitsverschil tussen cadeaupapier en cadeaupapier. In mijn webshop is alles van hele goede en stevige kwaliteit waardoor het inpakken echt een feestje wordt. Geen dun cadeaupapier wat scheurt bij de hoekjes als je het omvouwt of waar je het cadeau alsnog doorheen ziet. Dubbelzijdig cadeaupapier waardoor je cadeautje er anders uit komt te zien dan de standaard cadeautjes. Leuke bijpassende stickers wat het helemaal afmaakt. Lintjes waarmee je een leuke mini-kaart aan je cadeau bindt. Als je dit eenmaal geprobeerd hebt, wil je niet meer anders.

 

 

De volgende keer zal ik jullie wat vertellen over het moment dat ik alles ging ophalen en het inrichten thuis. Er moest natuurlijk wel ruimte gemaakt worden voor de webshop die hier ineens een plekje moest krijgen.

Tot een volgende keer, 

Liefs Desiree
Feestplezier

Reactie plaatsen

Reacties

Henri de Groot
een jaar geleden

Leuk om mee te mogen lezen met je persoonlijke reis! Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg.

Harmke Groot
een jaar geleden

Super gaaf om te lezen hoe jij hier voor gaat,